Okategoriserade

Fashion Revolution Week!

Visste du att den här veckan är Fashion Revolution Week? Tja, då vet du det nu i alla fall!

För dem som inte är bekanta så är Fashion Revolution Week en årlig veckolång kampanj av den globala rörelsen Fashion Revolution, som jobbar för etik, transparens och hållbarhet inom modeindustrin. Helt klart en rörelse som har väldigt mycket gemensamt med Fair Trade överlag!

Fashion Revolutions hemsida har massor med information för den som vill vara med och påverkar modeindustrin i en positiv, hållbar och human riktning, både för konsumenter, producenter, journalister, lärare m. fl. Vi rekommenderar att ni besöker deras hemsida nu under Fashion Revolution Week för att ta del av de många små sätt som vi kan påverka och hjälpa rörelsen på – som att dela information på sociala medier eller kontakta din favoritklädaffär (med en färdigskriven mall om du vill ha lite hjälp med att uttrycka dig) för att höra dig för om hur etisk deras produktionslinje är.

Just nu finns dessutom information och mailmallar som specifikt påtalar den extra fara som Corvid-19-krisen utgör för de som tillverkar majoriteten av våra kläder – både i form av hälsofaror och risk för förlorad inkomst i och med att modebolag plötsligt avbokar ordrar av kläder p.g.a. minskad konsumtion.

Så var med i en moderevolution denna vecka, och gör din del för framtiden för rättvisa kläder! Som vi vet, gör många bäckar små så småningom en stor å!