God fortsättning på det nya året!

Och måtte det bli ett bättre år, ur många synvinklar. 2020 blev för Annas Affär ett stillsamt år. Vi brukar vara med på några marknader, men de lös med sin frånvaro. Då blev det också mindre pengar för inköp. Nu vid nyår, som ofta sätter igång tankar och övervägande, har jag, Anna, funderat över anledningar till att driva Annas Affär vidare. Varför vill jag hålla på med detta? Jag har kommit fram till följande: 

Jag tycker att Fairtrade är viktigt. Vi behöver konsumera mindre, men inte sluta att konsumera helt. Det är då viktigt för mig hur produkterna produceras. Både när det gäller människor och miljö. Så hellre konsumera bättre, men mindre. Och informera om Fairtrade. 

Jag tycker också att handel är mer respektfullt än bistånd. Vilket inte betyder att bistånd inte behövs, det gör det. 

Jag försöker själv konsumera övertänkt, väljer gärna begagnat, när det gäller mat ekologiskt, efter säsong och gärna närodlat. Jag har gärna kvar hantverkare och därför försöker jag handla hantverk ibland. Och väljer hellre små, transparenta företag än stora.  

Med detta har jag kommit fram till att fortsätta med Annas Affär!😊 Det är ju en sysselsättning vid sidan av mitt ordinarie jobb och med hjälp av min dotter. Vi kommer nu jobba med att ta fram en ny hemsida. Håll utkik efter den! 

Ps. Skriv gärna upp dig så att du får våra nyhetsbrev. Du blir inte bombaderad, det brukar bli högst 12 om året.