Okategoriserade

Rättvis Banankaka

Ett av de enklaste sätten att handla mer rättvist är att ta reda på vilka av de produkter du redan köper regelbundet som finns i rättvis variant. Det är väldigt lätt gjort, särskillt med matvaror som tenderar att vara tydligt märkta med en Fair Trade-symbol. Idag vill Annas Affär dela med sig av ett recept på banankaka som är mycket gott, och dessutom lätt kan göras rättvisare genom att välja en rättvis variant av några av ingredienserna.

Rättvis Banankaka
175°, 30 min

75g margarin
2½ dl socker
2 msk mjölk
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 äggvitor
2 mosade bananer, ca 300g
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Om du vill kan du också lägga till lite hackad mörk choklad!

Smält matfettet och låt det svalna. Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor i en bunke. Tillsätt matfettet och vispa blandningen porös. Rör ner de mosade bananerna. TIllsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner 1/3, sedan resten. Häll i en smord och brödad form, ca 20×30 cm. Grädda i 30 minuter på 175°.

Både bananer, socker och vaniljsocker finns att köpa i Fair Trade-variant i välsorterade mataffärer, och vill du lägga till lite god choklad så kan du köpa den från Annas Affär i flera läckra smaker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *